Op een bewolkte zaterdagmiddag zitten we in de woonkamer en blikken de bewoners nog eens terug op de bewonersvakantie van 26 t/m 29 mei 2015.

Reacties van de bewoners zijn ‘cool, sportief, gezelligheid, lekker eten en voor herhaling vatbaar.’

Marcel, Karin, Annemarie, Sebastiaan, Jeanine, Femke en John zijn in mei samen met 4 begeleiders een midweekje weg geweest naar het Vennenbos in Hapert.

Op dinsdag is de hele groep vertrokken richting ‘In den Bockenreyder’. Daar hebben we eerst samen een wandeling gemaakt en de Flaes toren bezocht. Alle bewoners (en begeleiders) die mee wilden hebben de hele toren beklommen! Bikkels dat het zijn. De rest heeft beneden gekeken of alles wel goed verliep. Ook belangrijk natuurlijk! Waarna we heerlijk hebben geluncht bij de Bockenreyder.

Daarna zijn we naar het Vennenbos gereden. Slaapplekken verdeeld, bakje koffie gedronken en ons gemakje een beetje gehouden. ‘s Avonds was het tijd voor de tapas avond. Wat hebben we zitten smullen! ’s Avonds hebben we nog een duik genomen in het zwembad!

De volgende ochtend gezellig met z’n allen aan het ontbijt. Wat we overigens iedere ochtend hebben gedaan. Gezellig met elkaar de afgelopen dag bespreken en vertellen wat we die dag weer zouden gaan ondernemen.

Op woensdag stond een dagje naar Safaripark Beekse Bergen op de planning! Autosafari gedaan, bootsafari, roofvogelshow en ook nog door het park heen gewandeld. We hadden er heerlijk weer bij!

 

Wanneer we Safaripark zeggen tegen de bewoners zijn er een paar die meteen in de lach schieten. Sabine is namelijk die dag aangevallen door een zwaan. Ze was zo druk aan het kletsen met iedereen dat ze niet in de gaten had dat ze iets te dicht bij een nest van de zwaan in de buurt kwam. Wat kon Sabine ineens snel rennen zeg! (oké en gillen!)

Die avond hebben we in het huisje gegeten en was iedereen moe van de dag en hebben we een filmavondje gehad.

Op donderdag werd het weer wat minder. Bewoners hebben lekker uitgeslapen en daarna zijn we met z’n allen gaan zwemmen.

Na de lunch zijn we gaan shoppen! Iedereen was geslaagd voor wat leuke spulletjes waarna we heerlijk aan konden schuiven in een restaurant in Valkenswaard. Smullen was dat!

Vrijdag hebben we nog midgetgolf gespeeld op het park en zijn Jeanine, John en Renata nog gaan waterfietsen

Na een heerlijke lunch zijn we vertrokken naar het klimbos. Hier stond een team met begeleiders klaar om iedereen voldoende begeleiding te geven in de touwen die tussen de bomen gespannen waren. Na een voorstelronde van de begeleiders waaronder Bensois, waarop Jeanine reageert ‘ow lekker’ en niemand echt begrijpt wat ze bedoelt, beginnen we aan het lage klimparcours. Na een tijdje roept Jeanine ‘Bavarois, kun je me even helpen!’ en snapt iedereen ineens wat ze bedoelt. Ze dacht natuurlijk aan dat lekkere nagerecht. Iedereen lachen en het ijs was al snel gebroken voor iedereen.

De meeste waren er dus ook klaar voor om wat hoger de bomen in te gaan. Ook waren er een paar die ontzettend goed aan konden geven dat het voldoende voor ze was.
Klasse natuurlijk!

Super om te zien dat iedereen toch een taakje kreeg. Was het nu aan de grond of in de touwen. Als afsluiter kon er nog worden geabseilt. Wat is dat een toffe middag geweest!

Eenmaal in de auto op weg terug naar de Laguitensebaan begon het te regenen. En zat helaas de gezellige midweek er weer op.

Bewoners maar ook begeleiders hebben genoten van de sfeer en gezelligheid!

Vele vakantiegroetjes
Bewoners en vakantiebegeleiders